top of page
Choy Li Fut 蔡李佛

Choy Li Fut is de Kung Fu stijl dat op onze school onderwezen wordt. De stijl is opgericht in 1836 door een zeer getalenteerde man genaamd Chan Heung. Het is een traditionele Chinese gevechtskunst dat afkomstig is uit de Shaolin Tempel.

Choy Li Fut combineert de behendige voetenwerk vanuit de 'noordelijke' Shaolin Kung Fu en de complexe handtechnieken vanuit de 'zuidelijke' Shaolin Kung Fu. Dit maakt Choy Li Fut één van de meest complete stijlen voor gezondheid en zelfverdediging.

Choy Li fut kenmerkt zich door het gebruik van relaxte interne kracht in plaats van stijve externe kracht, zoals spierkracht. Dit heeft niet alleen meer effectiviteit in de gevecht, maar het geeft ook de wat kleinere persoon een voordeel. Tevens heeft het gebruik van interne kracht  een gunstig effect op de gezondheid en de ontwikkeling van het hele lichaam.

Choy Li Fut vormen zijn circulair, krachtig, beeldschoon om naar te kijken, als effectiviteit in het gevecht. Vaak bestaat één vorm al uit 150 individuele bewegingen die allemaal een praktische applicatie hebben om je te kunnen verdedigen. Vormen uitgevoerd op topsnelheid leveren overigens een prima work-out wat een zeer positief effect heeft op uw conditie.

Vergeleken met vele andere Martial Arts, heeft Choy Li Fut een breed scala aan technieken, inclusief lange en korte afstand stoten, verwoestende trappen, dodelijke vegen en takedowns, fatale drukpunt aanvallen, gewrichtsklemmen, worsteltechnieken. Dit maakt Choy Li Fut een van de meest gevarieerde en veelzijdige vechtsystemen op deze planeet.

Elke vorm zorgt voor verschillende aspecten en concepten binnen de gevechtskunst. Er zijn zelf 2 of 3 mans sets om de leerling de mogelijkheid te geven om een echt gevoel te geven hoe de technieken in een echt gevecht kunnen worden toegepast. 

Verder heeft Choy Li Fut een breed arsenaal aan traditionele Kung Fu wapens. 53 om precies te zijn verdeeld in kort, lang, dubbel en flexibele wapens.

Als laatste, Choy Li Fut richt zich ook op interne training zoals: meditatie en ademhalingsoefeningen dat zorgt voor de samensmelting van lichaam en geest in combinatie met de traditionele gevechtskunst.

bottom of page