top of page
Hong Ying Tai-Sifu Mark Horton
&
Hong Ying International Association of Chinese Culture and Sports.

Hong Ying Tai-Sifu Mark Horton:

 

Tai-Sifu begon zijn training in Maleisië op zijn achtste levensjaar in het jaar 1969. Hij is sinds zijn elfde levensjaar een actieve deelnemer in allerlei vormen- en vechtcompetities. Tai-Sifu is zesvoudig open-gewicht Karate kampioen en zesvoudig open-gewicht Kickboxing kampioen van Groot-Brittannië geweest. Toen hij 22 jaar was opende Tai-Sifu in 1982 zijn eerste Kung Fu school in Chester, Engeland. Na vele successen in de Martial Arts wereld is Tai-Sifu begonnen met het coachen van het Nationaal Engels team. Na al deze drukte wilde Tai-Sifu zijn leven even wat minder druk en verhuisde naar Nederland en kwam in het stadje Leiden terecht. Daar heeft hij uiteindelijk een nieuwe Hong Ying school opgezet. Vanaf dat moment begon De Hong Ying school uit te groeien tot een zeer grote organisatie met verschillende leerlingen uit verschillende landen. Op dit moment zijn er verschillende scholen in de volgende landen die onder de Hong Ying Organisatie worden gerekend:

 

Engeland 英國 Nederland 荷蘭 Ierland 愛爾蘭 Hongarije匈牙利 Japan 日本 Wales 威爾士 India 印度

 

Tai-Sifu Mark Horton besteed op dit moment al zijn aandacht in het behouden en versterken van deze organisatie en reist op dit moment de verschillende scholen af om de kunst door te geven en de scholen te verstevigen. Buiten deze levenstaak en passie om, blijft hij zichzelf uitdagen door mee te doen aan verschillende top competities. Zo heeft hij met succes in 2004 meegedaan met de allereerste 'Traditionele Wereldkampioenschappen Kung Fu' georganiseerd door de Shaolin Tempel(de geboorteplek van Kung Fu) en Internationale Chinese Wushu Federatie. Tai-Sifu was onderdeel van het Amerikaanse Team, geleid door Grand Master Doc Fai Wong en tevens Sifu/leraar van Hong Ying Tai-Sifu.

 

Vanaf 2011-2014 heeft hij met verschillende leerlingen meegedaan aan de Wereld kampioenschappen Kung Fu en Tai Chi in Hong Kong. In 2017 had Tai-Sifu een record van 7 gouden medailles en een eerbetoon ontvangen. Hierop staat vermeld dat de Hong Ying Wuguan is aangewezen als officiële school voor het opleiden van leerlingen om het Nederlands Team te vertegenwoordigen tijdens de Kampioenschappen in Hong Kong.

Hong Ying International Association of Chinese Culture and Sports:

De organisatie kent een gradatiesysteem en familiestructuur dat op elke Hong Ying school wordt gehanteerd. Door middel van deze familie structuur weet iedereen op welke plek hij of zij staat. Iemand die langer op de school zit wordt ook wel oudere Kung Fu broer of zus genoemd. De leraar wordt gezien als Kung Fu vader. Verder is het belangrijk om respect te hebben voor elkaar. De Organisatie is er voor iedereen. Hiermee willen wij zeggen dat de organisatie fungeert als zelfregulerende systeem, waarbij we gebruik kunnen maken van elkaars goedheden en kennis. Dit maakt onze organisatie sterk en bind ons met elkaar. Jaarlijks worden er seminars en workshops georganiseerd waar elke Hong Ying lid aan kan meedoen. Zo kennen wij onze jaarlijkse Zomerkamp trainingsweek waar leerlingen over de hele wereld bij elkaar komen om met elkaar te trainen. Het gradatiesysteem wordt gehanteerd als leidraad binnen uw leer. Wij maken gebruik van banden/sjerpen. Om een hogere sjerp te dragen moet u een examen afleggen. Examens worden meerdere keren per jaar afgenomen en wordt door de Sifu van de desbetreffende school van te voren bekend gemaakt.

bottom of page