top of page
Leeuwendans & Muziek

Leeuwendans is een sierlijke dans/ritueel waarbij twee personen onder een gemaakte leeuw hun kunsten laten zien onder begeleid van muziek. Leeuwendans kent vele vormen en routines. De leeuw symboliseert geluk en voorspoed en wordt vaak ingezet bij de opening van een bedrijf, bruiloft, het lentefeest, oogstfeest en maanfeest

De meest gebruikelijke routine is waarbij de leeuw probeert een krop sla op te eten en vervolgens weer uit te spugen. Het sla wat uitgespuugd is, wordt meestal opgevangen door de eigenaar van het restaurant met een kom of schaal. Dit wordt vervolgens gebruikt bij het maken van een gerecht, allemaal voor geluk en voorspoed!

Leeuwendans leren vergt veel tijd en concentratie en is erg leuk om te doen. Bij ons leert u eerst de basis, zodat u daarna verder kunt met het leren van de moeilijkere routines en bewegingen. Ook staat de muziek centraal bij het leeuwendansen. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een trommel, cimbalen(bekkens) en een gong. Ook dit moet worden geleerd bij het leeuwendansen.

bottom of page